Wiktoria Pietrzykowska

Chcę dobrze i zdrowo odżywiać się

To co jemy i jak się odżywiamy, ma kolosalny wpływ na stan naszego zdrowia a także samopoczucie psychiczne i fizyczne. W trakcie różnych terapii żywieniowych można łatwo zauwazyć jak osoby, kóre zmieniają swój sposób żywienia odzyskują wigor, siły i chęci do życia. To stało się inspiracją do zaoferowania specjalnego pakietu usług skierowanego do osób, które pragną zweryfikować swój dotychczasowy sposób odżywiania aby po prostu poczuć się lepiej.

Pakiet pomocy obejmuje:

  • szczegółową analizę i ocenę aktualnej wagi i składu ciała
  • analizę i ocenę zachowań żywieniowych i stylu życia mogących mieć wpływ na zdrowie i poziom samopoczucia
  • szczegółową analizę i ocenę spożycia  kilkudziesięciu składników pokarmowych w diecie wraz z obszernym raportem opisowym
  • szczegółowy wywiad zdrowotny w celu ustalenia dodatkowych zaleceń dietetycznych
  • zlecenie odpowiednich badań laboratoryjnych w kontekście zdiagnozowania organizmu i wykluczenia ewentualnych zaburzeń w stanie zdrowia
  • przygotowanie szczegółowego planu żywienia obejmującego pakiet jadłospisów dniowych (na każdy osobno dzień terapii). Plan żywienia jest ściśle dopasowany do aktualnego problemu, stawianego celu, stanu zdrowia, upodobań smakowych, umiejętności kulinarnych, itp. Zawiera wszystkie gramatury i opisy przygotowania potraw. 
  • opracowanie szczegółowej listy zakupów ułatwiającej realizację diety
  • opracowanie listy specjalnych zadań terapeutycznych 
  • odpowiednie ukierunkowanie w zakresie dodatkowych ćwiczeń fizycznych

Polecane artykuły

Kwas foliowy

Kwas foliowy jest witaminą z grupy B. Występuje w postaci folianów, które syntetyzowane są przez organizm człowieka w niewielkiej ilości i muszą być dostarczane z ...

czytaj więcej

Dieta a PMS

Objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego (PMS) powodują złe samopoczucie. Często przedłuża się ono na czas krwawienia miesięcznego. Bardzo ważny jest wtedy sposób odżywiania. Dobrze dobrany skład ...

czytaj więcej

Żółty klejnot

Historia spożywania soi sięga zamierzchłej przeszłości. Roślina ta znana jest ludzkości już od czterech tysięcy lat. Jako pierwsi zaczęli uprawiać ją Chińczycy. W Japonii ziarna ...

czytaj więcej

Czosnek

Jego popularność nie słabnie od tysięcy lat. Nawet we współczesnym świecie, pełnym spektakularnych osiągnięć w dziedzinie medycyny i farmakologii, wciąż uznawany jest niezwykle cenny środek ...

czytaj więcej
POKAŻ